Perheiden Mukana -hanke on päättynyt

Kiitämme kaikkia mukana olleita yhteistyötahoja. Vuosi 2020 muistetaan koronavuonna, mutta paljon silti saatiin aikeiseksi.

Yksittäisissä perheissä hankkeen tulokset näkyivät vanhempien jaksamisen paranemisena sekä keskustelun lisääntymisenä. Esimerkiksi Nekalan ja Annalan toimipisteissä tapahtui sitä, että toiminnan alettua, vanhempien jaksaminen joissakin perheissä kasvoi niin, että heidän oli mahdollista lähteä sairaslomalta opiskelemaan, töihin, tai kuntouttavaan työtoimintaan. Myös resurssit hakea apua ja tukea itselle muualta, esimerkiksi sosiaalipalveluista, kasvoivat toiminnan myötä.

Tiedustelut kehityspäällikkö Anne Auramo, puh 040 522 7806 ja sposti anne.auramo@ymca.fi

Toiminnan sisältöä ja tavoitteita

Toiminta koostuu mm. korttelikerhoista, retkistä, ruokakursseista ja leireistä, jotka soveltuvat pääsääntöisesti yli 6- vuotiaille lapsille yhdessä vanhempiensa kanssa. Toiminta on pääosin maksutonta osallistujille ja yhteistyökumppaneille.

Maksuttomuudella on pyritty varmistamaan, että myös vähävaraisemmilla perheillä on mahdollisuus päästä toimintaan mukaan. Mikäli jokin toiminta on maksullista ja perheen taloudellinen tilanne on heikko, maksuun on mahdollista saada avustusta.

Kaikessa toiminnassaan hanke pyrkii yhdessä tekemisen kautta vahvistamaan lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta, tarjoamaan vertaistukea sekä mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin. Hankkeen kaikessa toiminnassa painottuu vahvasti toiminnallisuus, joka näkyy asiakasperheille mieleenpainuvina uusina kokemuksina.

Hankkeen kaikessa toiminnassa painottuu vahvasti toiminnallisuus, joka näkyy asiakasperheille mieleenpainuvina uusina kokemuksina.

Hanke pitää sisällään mm. seuraavanlaisia toimintoja:

– Avointa korttelitoimintaa perheille

Tehdään koko perheen kanssa yhdessä asioita, esimerkiksi pelataan, kokkaillaan, käydään retkillä ja tutustutaan uusiin juttuihin.

– Leiritoimintaa

Koulujen lomien ja viikonloppujen aikana järjestettävillä leireillä tehdään yhdessä erilaisia mieleenpainuvia ja elämyksellisiäkin asioita.

– Retkitoimintaa

Retkitoiminnassa vierailemme perheitä kiinnostavissa kohteissa. Vierailukohteina voivat olla esimerkiksi huvipuistot, museot, luonnonpuistot, urheilutapahtumat tai jotkin muut asiakkaiden toivomat kohteet.

– Kotitalousneuvontaa

Pidämme ruokakursseja, jolloin valmistamme yhdessä esimerkiksi maittavan ateriakokonaisuuden tai välipaloja. Annamme ravitsemusneuvontaa sekä kotitalousvinkkejä oman arjen hallintaan.

Toiminnasta tarkemmin Facebookissa

Yhteystiedot
Sami Husari
050 3421633 sami.husari@ymca.fi

Eija Kalliojärvi
050 4300150 eija.kalliojarvi@martat.fi

 

 

Perheiden Mukana Tietosuojaseloste

Perheiden mukana-hankkeen GDPR:n mukainen tietosuojaseloste

Perheiden mukana – hankkeen digivinkki vanhemmille

Hei Sinä aikuinen! Onko Sinulla kysymyksiä lasten ja nuorten pelaamisesta, älylaitteiden ja sosiaalisen median käytöstä tai digitaalikasvatuksesta? Ota yhteyttä Samiin alla olevalla lomakkeella, niin etsitään yhdessä vastauksia Sinulle.

 

Tästä Digivinkkiin!

 

Retkellä Perheiden mukana-hankkeen kanssa

Retkellä Perheiden mukana-hankkeen kanssa on videosarja, jossa käydään läpi Tampereella ja sen lähialueilla olevia, perheille sopivia retkeilykohteita. Uusi retkikohde julkaistaan tällä sivulla aina maanantaisin, joten nyt viimeistään kannattaa ottaa tämä sivu seurantaan!

 

Sarjan jaksot:

1. Hirvi-Simunan luola Lempäälän Höytämössä

2.Hikivuoren luolat Tampereen Hikivuoressa

3.Mannerheiminkallio Tampereen Leinolassa

4.Geokätköilyä Nokialla

5.Haralanharjulla Kangasalla

6.Kirskaanniemi Lempäälässä

7.Kaukajärven kartano Tampereen Vehmaisissa

8.Veden puhdistaminen retkellä

9. Ammejärvi Lempäälässä

10.Pyynikinharju Tampereella

11.Epilän kylpylän rauniot Tampereella

12.Plätynpaistoa Kivikeskulla Nokialla

13.Pispalan uittotunneli Tampereella

14.Pikku-Ahveniston luontopolku ja laavu Ylöjärvellä

15.Makaronimössöä Hangaslahdella Tampereella

16.Toasteja Kaitajärven kodalla Lempäälässä

17.Hotdogeja Horhassa Ylöjärvellä

18.Mustijärven laavu Kangasalla

19.Kangasalan näkötornit

20.Saarikonmäen laavu

Ekstra: Keskeisiä kysymyksiä

Retkellä Perheiden mukana-hankkeen kanssa (PDF)

 

 

 

 

 

Perheiden mukana -hankkeesta Facebookissa

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
This message is only visible to admins.
PPCA Error: Due to Facebook API changes on September 4, 2020, it will no longer be possible to display a feed from a Facebook Page you are not an admin of. The Facebook feed below is not using a valid Access Token for this Facebook page and so will stop updating after this date.

Peli-ja välipalailta ViriAnnalatuvalla on jouduttu perumaan tältä illalta (8.9.) ohjaajan sairastumisen vuoksi.☹️ Pahoittelut. ... See MoreSee Less

Huomenna on vuorossa taas PerheTorstai Kalevassa Viitoskerholla, Pellervonkatu 19. Ohjelmassa on pihapeli Kalevan mystiset polut, joka on seppo.io-pohjainen mobiilipeli. Pelissä suoritetaan koko perheelle sopivia rastitehtäviä sekä kerätään virtuaalisia timantti-palkintoja. Tervetuloa mukaan pelaamaan! ... See MoreSee Less

Huomenna on vuorossa taas PerheTorstai Kalevassa Viitoskerholla, Pellervonkatu 19. Ohjelmassa on pihapeli Kalevan mystiset polut, joka on seppo.io-pohjainen mobiilipeli. Pelissä suoritetaan koko perheelle sopivia rastitehtäviä sekä kerätään virtuaalisia timantti-palkintoja. Tervetuloa mukaan pelaamaan!
Lataa lisää
Lataa lisää