Orkesteri

Partiolippukunta Tampereen Kotkien puhallinorkesteri on tamperelaisista musiikinharrastajista koostuva täysimittainen puhallinorkesteri. Vuonna 1927 perustetusta partiopoikien torviseitsikosta on kasvanut yli 50 nais- ja miessoittajan kokoonpano, joka tarjoaa puhallininstrumenttien ja lyömäsoitinten soittajille mahdollisuuden harrastaa monipuolista musiikkia hyvässä porukassa. Soittajana pääset mukaan myös konsertti- ja keikkatoimintaan.

Isoja konsertteja on yleensä kaksi vuosittain. Keikkatoiminta on hyvin moninaista ja esiintymisiä pitkin vuotta eri kokoonpanoilla ja ohjelmistolla. Kapellimestari kaudella 2014-2015 on Pekka Ahonen.

Orkesteri on yksi Partiolippukunta Tampereen Kotkien alaosastoista ja sen kattojärjestö on Tampereen NMKY ry. Orkesterin alakokoonpanona toimii big band -orkesteri The Swing Eagles.

Kotkien puhallinorkesteri on lisäksi yksi ns. maanpuolustusorkesteri, jolloin orkesteri toimii nimellä MPK Hämeen soittokunta ja esiintyy erilaisessa uniformussa kuin Kotkien esiintymisissä.