NMKY-liike

NMKY on kansainvälinen kristillisekumeeninen liike, joka sai alkunsa Englannissa vuonna 1844. NMKY on nykyisin maailman suurin ei-poliittinen nuorisoliike, jonka toiminta tavoittaa  maailmanlaajuisesti noin 58 miljoonaa ihmistä.  NMKY:n tunnus on kärjellään seisova tasasivuinen kolmio, mikä kuvaa toiminnan perustaa, missä fyysinen, henkinen ja hengellinen kasvu ovat kaikki yhtä tärkeitä tasapainoisen ihmisen kehitykselle. Nuoria, alle 30 vuotiaita liikkeessä on n. 80% ja naisjäseniä on noin puolet. NMKY:n maailmanliiton sivut löytyvät täältä.

Suomen NMKY koostuu kahdesta kansallisesta liitosta sekä paikallisyhdistyksistä. Liittotasolla nuorisojärjestönä toimii Suomen NMKY:n Liitto ry ja liikuntajärjestönä Suomen NMKY:n Urheiluliitto ry. Liitoilla on jäseninä yhteensä 71 paikallisyhdistystä ympäri maata.

Keskeisiä toimintamuotoja ovat monipuolinen nuorisotyö, partio, hengellinen-, henkinen- ja sosiaalinen toiminta, kansainvälisyyskasvatus, monipuolinen kehitysyhteistyö, musiikkikasvatus, sekä urheilu- ja liikuntakasvatus.