3x3 StreetBasket Ratina Galleria 2700x975p (1)

Ratina 3x3 Street Basket

YMCA Tampereen Yökoris-hanke järjestää yhdessä Suomen Koripalloliiton kanssa 3×3 Street Basket SM-osakilpailun Ratinan aukiolla lauantaina 6.7.19 klo 11-18. SM-kiertue on kaikille avoin, Tampereella järjestetään sarjat sekä miehille että naisille. Parhaille on tie auki aina maailmankiertueelle asti.

Tokion kesäolympialaisissa maailmalle näyttäytyvän 3×3-koriksen suomenmestaruudesta pelataan nyt toista kertaa. Tämän vuoden SM-kiertue pysähtyy seitsemällä paikkakunnalla, kunnes kiertue huipentuu elokuussa Susijengin juhlamaaotteluiden yhteydessä pidettävään lopputurnaukseen.

Tule Ratinan aukiolle seuraamaan nopeaa, näyttävää ja viihdyttävää peliä!

Turnauksen otteluohjelma on nähtävissä täältä

 

Mikä ihmeen 3×3?

3×3-koriksen ja perinteisen katukoriksen suurimmat erot löytyvät pelinopeudesta sekä tuomareista. Hyökkäysaika on 12 sekuntia, minkä lisäksi nopeutta lisää se, että korin jälkeen ei tule ball-checkia tai taukoa. Peli jatkuu korin tai pallonhallinnan vaihtumisen jälkeen heti ja hyökkäävä joukkue voi heittää heti, kun pallo on käynyt kolmen pisteen viivan takana. Ottelua tuomitsee 1-2 tuomaria ja pöytäkirjaa pidetään tavallisen 5vs5-koripallon tapaan.

Joukkueet pelaavat kiertueilla paikasta finaalivaiheeseen, mutta samanaikaisesti pelaajat keräävät henkilökohtaisia ranking-pisteitä itselleen virallisista FIBA:n 3×3-turnauksista. Pelaajien ranking julkaistaan FIBA:n 3×3-sivuilla, ja listauksien avulla pelaajat voivat seurata omaa kehittymistään maakohtaisesti sekä kansainvälisesti.

SM-kiertuepaikkakunnat:

  • Helsinki 2.6.
  • Salo 8.6.
  • Lappeenranta 16.6.
  • Tampere 6.7. Ratinan Kauppakeskuksen aukio (Vuolteenkatu 1)
  • Oulu 13.7.
  • Pori 15.7.
  • Jyväskylä 9.8-10.8.

SM-finaaliturnaus

  • Espoo 17.8.

Koripalloliiton 3×3-verkkosivut >>

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) 3×3-nettisivut >>

3×3-koriksen lajiesittely>>

3×3-koriksen säännöt>>

 

Lisätietoja:

Kristian Ketola, Hankekoordinaattori

kristian.ketola@ymca.fi

045 885 7004

Kooste päivän tapahtumasta