Ratina 3x3 Street Basket

YMCA Tampereen Yökoris -hanke järjestää yhdessä Suomen koripalloliiton kanssa 3×3 Street Basket -SM-osakilpailun Ratinan Kauppakeskuksen aukiolla lauantaina 6.7.2019. Ilmoittautuminen turnaukseen alkaa myöhemmin toukokuussa.

Taistelu 3×3-koriksen Suomen mestaruudesta käynnistyy jälleen

Tokion kesäolympialaisissa maailmalle näyttäytyvän 3×3-koriksen Suomen mestaruudesta pelataan nyt toista kertaa. SM-kiertue huipentuu elokuussa Susijengin juhlamaaotteluiden yhteydessä pidettävään lopputurnaukseen.

3×3-koris on kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n muokkaama ja kehittämä versio katukoripallosta. Nopeaa, näyttävää ja viihdyttävää peliä voi pelata kuka tahansa. Parhaimmille on olemassa tie auki aina maailmankiertueelle asti. Viime vuosina laji on kasvanut kovaa vauhtia maailmalla, ja laji nähdään ensimmäistä kertaa kesäolympialaisissa Tokiossa 2020.

Suomen mestaruudesta kamppailtiin ensimmäistä kertaa viime kesänä, kun kiertuetta pelattiin seitsemällä paikkakunnalla ja jokaisen turnauksen voittaja ansaitsivat paikan finaaliturnaukseen pelaamaan Suomen mestaruudesta.

Tämän vuoden kiertue pysähtyy seitsemällä paikkakunnalla ennen kauden päättävää lopputurnausta, joka järjestetään 17.8 Espoossa. Viime vuoden tapaan turnausvoittajat selviytyvät finaaliturnaukseen, joka pelataan elokuussa Koripalloliiton 80-vuotisjuhlaturnauksen yhteydessä.

SM-kiertue on kaikille avoin, Tampereella järjestetään vain miesten sarjan pelit.

Mikä ihmeen 3×3?

3×3-koriksen ja perinteisen katukoriksen suurimmat erot löytyvät pelinopeudesta sekä tuomareista. Hyökkäysaika on 12 sekuntia, minkä lisäksi nopeutta lisää se, että korin jälkeen ei tule ball-checkia tai taukoa. Peli jatkuu korin tai pallonhallinnan vaihtumisen jälkeen heti ja hyökkäävä joukkue voi heittää heti, kun pallo on käynyt kolmen pisteen viivan takana. Ottelua tuomitsee 1-2 tuomaria ja pöytäkirjaa pidetään tavallisen 5vs5-koripallon tapaan.

Joukkueet pelaavat kiertueilla paikasta finaalivaiheeseen, mutta samanaikaisesti pelaajat keräävät henkilökohtaisia ranking-pisteitä itselleen virallisista FIBA:n 3×3-turnauksista. Pelaajien ranking julkaistaan FIBA:n 3×3-sivuilla, ja listauksien avulla pelaajat voivat seurata omaa kehittymistään maakohtaisesti sekä kansainvälisesti.

SM-kiertuepaikkakunnat:

  • Helsinki 2.6.
  • Salo 8.6.
  • Lappeenranta 16.6.
  • Tampere 6.7. Ratinan Kauppakeskuksen aukio (Vuolteenkatu 1)
  • Oulu 13.7.
  • Pori 15.7.
  • Jyväskylä 9.8-10.8.

SM-finaaliturnaus

  • Espoo 17.8.

Koripalloliiton 3×3-verkkosivut >>

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) 3×3-nettisivut >>

3×3-koriksen lajiesittely>>

3×3-koriksen säännöt>>

 

Lisätietoja:

Kristian Ketola, Hankekoordinaattori

kristian.ketola@ymca.fi

045 885 7004