Partiolippukunta Tampereen Kotkien puhallinorkesteri

Partiolippukunta Tampereen Kotkien puhallinorkesteri on tamperelaisista musiikinharrastajista koostuva täysimittainen puhallinorkesteri. Vuonna 1927 perustetusta partiopoikien torviseitsikosta on kasvanut yli 50 nais- ja miessoittajan kokoonpano, joka tarjoaa puhallininstrumenttien ja lyömäsoitinten soittajille mahdollisuuden harrastaa monipuolista musiikkia hyvässä porukassa. Soittajana pääset mukaan myös konsertti- ja keikkatoimintaan.

 

 

Isoja konsertteja on yleensä kaksi vuosittain. Keikkatoiminta on hyvin moninaista ja esiintymisiä pitkin vuotta eri kokoonpanoilla ja ohjelmistolla. Orkesterin kapellimestari on Pekka Ahonen.

Orkesteri on yksi Partiolippukunta Tampereen Kotkien alaosastoista ja sen kattojärjestö on Tampereen NMKY ry. Orkesterin alakokoonpanona toimii big band -orkesteri The Swing Eagles.

Täällä voit nähdä ja kuulla Orkkaa

Puhallinorkesterista Facebookissa

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Tampere-talon Teetanssit jatkuvat jälleen syyskuusta joulukuuhun aina kuukauden ensimmäinen maanantai klo 15-16:30. ... See MoreSee Less

Tampere-talon Teetanssit jatkuvat jälleen syyskuusta joulukuuhun aina kuukauden ensimmäinen maanantai klo 15-16:30.

Orkesterin harjoitukset alkoivat ulkoilmassa koronatauon jälkeen 6.8.

Seuraava esiintyminen on Väinö Linnan aukiolla lauantaina 22.8. Klo 14 Finlaysonin alueen juhlavuoden historia-päivänä 🎶🎶
... See MoreSee Less

Orkesterin harjoitukset alkoivat ulkoilmassa koronatauon jälkeen 6.8. 

Seuraava esiintyminen on Väinö Linnan aukiolla lauantaina 22.8. Klo 14 Finlaysonin alueen juhlavuoden historia-päivänä 🎶🎶

3 CommentsComment on Facebook

Mukava oli aloittaa leppoisassa kesäillassa ja todeta, että porukka soittaa todella hyvin vaikka edellisestä harjoituksesta oli jo monta kuukautta.😀🎼

Hyviä harjoituksia ja esiintymisiä toivottaa joskus orkesterissa soittanut.

Tuota porukkaa on tullut kuunneltua aika monet kerrat 70- 80-luvuilla 👍

Koronatilanteen vuoksi teetanssit sekä kaikki muutkin Kotkien keikat on peruttu toukokuun loppuun asti.

Kaikesta huolimatta Kotkat toivottavat kaikille aurinkoista kevättä ja koitetaan pysyä terveinä!
... See MoreSee Less

Koronatilanteen vuoksi teetanssit sekä kaikki muutkin Kotkien keikat on peruttu toukokuun loppuun asti. 

Kaikesta huolimatta Kotkat toivottavat kaikille  aurinkoista kevättä ja koitetaan pysyä terveinä!
Lataa lisää

Orkan historiaa

Partiolippukunta Tampereen Kotkien Soittokunta, nykyisin Puhallinorkesteri, perustettiin vuonna 1927. Ensimmäinen kokoonpano oli torviseitsikko. Ensimmäiset soitetut kappaleet olivat: “Lippulaulu”, virsi “Jo joutui armas aika” sekä marssi “Siniset Rakuunat”. Soittokunnan sävelet juhlistivat lippukunnan eri tilaisuuksia. Ensimmäinen ulkopuolinen soittotilaus tuli vuonna 1933. Uusien jäsenten myötä liittyi näihin aikoihin soittokuntaan mm. orkesterin kunniamarssin säveltäjä Casimir Edelman.

Tasainen kehitys jatkui, kunnes 3.10.1939 päiväkirjamerkinnän mukaan soittokunnan jäsenet joutuivat täyttämään velvollisuutensa isänmaataan kohtaan Talvisodan taisteluissa. Torvet luovutettiin varuskunnan käyttöön. Ne saatiin takaisin 21.11.1940 melkoisesti kolhittuina. Innokas harjoittelu jatkui ja esiinnyttiin lippukunnan joulujuhlassa. Jatkosodan takia soittokunnan toiminta oli keskeytyksissä aina vuoden 1944 itsenäisyyspäivään saakka.

 

 

Messinginpurijat ja rummunpäristäjät ovat kartuttaneet taitojaan ja hankkineet kokemuksia niin kotimaan esiintymistilaisuuksissa kuin ulkomaan matkoilla. Torvet ovat soineet häistä hautajaisiin ja kaikessa elämän menossa siltä väliltä. Paraatimarssit kuviomarssiosioineen 60- ja 70-luvuilla olivat orkesterin näkyvin tavaramerkki.

Partiotaitokilpailuissa ei ole puhallinmusiikkisarjaa, joten orkesteri on ottanut osaa muihin alan taituruutta mittaaviin koitoksiin saavuttaen niissä menestystä, saaden mm YLE:n kunniapunnuksen parhaasta amatööriäänitteestä 1988.

Uusia aluevaltauksia nykyisen puhallinorkesterin repertuaarissa ovat olleet musiikkipitoiset teatteriproduktiot: “Ruutia Raminaa Rakkautta”, kunnianosoitus talvisodan veteraaneille, “Moro Moro Kustaa III”, tervehdys Tampereen kaupungin 220-vuotisjuhlaan, “La Strada”, katsaus Nino Rotan elokuvamusiikkiin, puhumattakaan perinteisestä “Holijaa Vappua” -riehasta, jonka myös TV2 taltioi Mikki Hiirineen kaikkineen 1996.

 

Kotkien puhallinorkesteri kokoontuu nykyisin Pirkanmaan Musiikkiopiston tiloissa ja toimii samalla opiston oppilaiden harjoitusorkesterina. Pirkanmaalaiset tilaajat saavat tilaisuuksiinsa fanfaarin soittajan, tanssiseitsikon tai juhlaorkesterin aina kulloisenkin tarpeen mukaan.

Vaikka varsinaisia partiotaitoja solmunvääntämisineen ei orkesterissa sinällään harjoitetakaan, ovat partion perusajatus sekä taustajärjestö NMKY:n henki taustalla vaikuttava voimavara.