Yökoris Tampere

Mitä on Yökoris?

Yökoris on toimintamalli, jossa matalan kynnyksen liikunnan avulla pyritään tarjoamaan nuorille ja nuorille aikuisille ensisijaisesti mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Toiminnan toinen aspekti on mahdollisuus tarjota myös syvempää tukea sitä tarvitseville joko Yökoriksen omien verkostojen tai YMCA Tampereen eri palveluiden ja yhteistyötahojen kautta. Yökoris -hanke on saanut STEA:lta (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) kolmen vuoden rahoituksen vuosiksi 2019-2021.

Lyhyt historia: 

Yökoris-toimintamalli on saapunut Suomeen Saksasta, mutta malli on kopioitu pitkälti Yhdysvalloista. Suomessa Yökoris-toiminta käynnistyi vuonna 1998, kun Helsingin NMKY:n nuorisosihteeri Ilpo Laitinen innostui konseptista ja toi sen Suomeen. Yksinkertaistaen mallissa on kyse siitä, että nuorisotyöntekijä jalkautuu nuorten keskuuteen, eikä päinvastoin. Mallissa ohjaaja menee musiikkilaitteiden kanssa nuorten pariin sinne, missä on pelit käynnissä tai muuta nuorten toimintaa. Konseptissa oleellisista on aikuisen läsnäolo nuorten parissa.

Toiminta alkoi vuonna 1998 Kuutamokoripallo -nimisenä projektina VR:n makasiineilla Helsingissä. Toiminta järjestettiin aluksi iltaisin, josta juontaa myös vuonna 1999 käyttöön otettu nimi Yökoripallo, joka myöhemmin muutettiin Yökorikseksi. Vuosien saatossa tapahtumiin on tullut muitakin lajeja, kuin vain koripalloa, mutta nimi on silti säilytetty ennallaan. Tapahtumat voivat sisältää kaikkea liikunnallista aktiviteettia riippuen alueesta ja puitteista missä tapahtumaa vietetään. Pääasia on kuitenkin se, että osallistujat liikkuvat ja hyvät bileet saadaan pystyyn!

Vuoden 2018 alussa Yökoris-toiminta käynnistyi Turussa ja vuotta myöhemmin toiminta alkoi myös Tampereella, kun YMCA Tampere sai STEA:lta rahoituksen toiminnan toteuttamiseen.

(Lähde: Teemu Poussa – HELSINGIN NMKY:N YÖKORIS-TOIMINTAMALLI JA SOSIAALINEN PÄÄOMA -pro gradu-tutkielma.)

Tarkemmat aikataulut löytyvät yökoriksen Instagram-tililtä.

Yökoriksen Instagram-tili

Tänään futsal Kisahallissa 20:00-22:00.

Today futsal in Kisahalli 20:00-22:00.

#yökoris #yökoristampere #ymca #ymcatampere #futsal
...

Yökoris valmistautuu syksyyn siirtymällä sisätiloihin. Eilen pelattiin futsalia ja tänään pelataan Hervannassa koripalloa. Aikataulut storyssä. Menossa mukana @nuortentreenit ja @ilvesfutsal

Yökoris prepares for fall and moves indoors. We played futsal yesterday and today we are playing basketball in Hervanta. Schedules in stories.

Kuvat viime talvelta
Pictures from last winter

#yökoris #yökoristampere #ymca #ymcatampere #koripallo
...

Hervannan 3x3 turnaus on saatu päätökseen. Kahdeksan joukkuetta taisteli Hervannan herruudesta ja voittajaksi selviytyi joukkue TRY. Joukkueessa pelasivat Alex, @ghadirali12, @sahayshashank ja Ronald. Onnittelut voittajille! #3x3 #ymcatampere #yökoristampere #hervanta #pohjoishervannankoulu ...

Lauantaina pelataan Yökoris 3x3 turnaus Pohjois-Hervannan koululla 18:00 alkaen. Turnaus on suunnattu nuorille (+13v) ja se on ilmainen. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä.

Yökoris 3x3 tournament is played next saturday starting at 18:00 at Pohjois-Hervannan koulu. The tournament is for the youth (+13 years) and it's free. Sign up is at the event.

#yökoris #yökoristampere #ymca #ymcatampere
...

Yökoris -toiminnan Facebook sivut

Helsingin, Turun ja Tampereen yhteinen Facebooksivu.
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Error: Unsupported get request. Object with ID 'posts' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException
Subcode: 33

Yökoriksen työntekijät

Kristian Ketola

Hankekoordinaattori

Serge Tcheuffa

Ohjaaja

Joakim Gassama

Ohjaaja

Inka Pakkanen

Liikunnanohjaaja (AMK)

Ville

Sisällöntuottaja

Cory

Apuohjaaja

Stephen

Apuohjaaja