Yökoris Tampere

Yökoriksen viikko-ohjelma, kevät 2020.

Mitä on Yökoris?

Yökoris on toimintamalli, jossa matalan kynnyksen liikunnan avulla pyritään tarjoamaan nuorille ja nuorille aikuisille ensisijaisesti mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Toiminnan toinen aspekti on mahdollisuus tarjota myös syvempää tukea sitä tarvitseville joko Yökoriksen omien verkostojen tai YMCA Tampereen eri palveluiden ja yhteistyötahojen kautta. Yökoris -hanke on saanut STEA:lta (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) kolmen vuoden rahoituksen vuosiksi 2019-2021.

 

Lyhyt historia: 

Yökoris-toimintamalli on saapunut Suomeen Saksasta, mutta malli on kopioitu pitkälti Yhdysvalloista. Suomessa Yökoris-toiminta käynnistyi vuonna 1998, kun Helsingin NMKY:n nuorisosihteeri Ilpo Laitinen innostui konseptista ja toi sen Suomeen. Yksinkertaistaen mallissa on kyse siitä, että nuorisotyöntekijä jalkautuu nuorten keskuuteen, eikä päinvastoin. Mallissa ohjaaja menee musiikkilaitteiden kanssa nuorten pariin sinne, missä on pelit käynnissä tai muuta nuorten toimintaa. Konseptissa oleellisista on aikuisen läsnäolo nuorten parissa.

Toiminta alkoi vuonna 1998 Kuutamokoripallo -nimisenä projektina VR:n makasiineilla Helsingissä. Toiminta järjestettiin aluksi iltaisin, josta juontaa myös vuonna 1999 käyttöön otettu nimi Yökoripallo, joka myöhemmin muutettiin Yökorikseksi. Vuosien saatossa tapahtumiin on tullut muitakin lajeja, kuin vain koripalloa, mutta nimi on silti säilytetty ennallaan. Tapahtumat voivat sisältää kaikkea liikunnallista aktiviteettia riippuen alueesta ja puitteista missä tapahtumaa vietetään. Pääasia on kuitenkin se, että osallistujat liikkuvat ja hyvät bileet saadaan pystyyn!

Vuoden 2018 alussa Yökoris-toiminta käynnistyi Turussa ja vuotta myöhemmin toiminta alkoi myös Tampereella, kun YMCA Tampere sai STEA:lta rahoituksen toiminnan toteuttamiseen.

 

(Lähde: Teemu Poussa – HELSINGIN NMKY:N YÖKORIS-TOIMINTAMALLI JA SOSIAALINEN PÄÄOMA -pro gradu-tutkielma.)

Kesätyö sisällöntuottajana?

Yökoris -hanke, etsii kesäksi sisällöntuottajaa, joka vastaisi hankkeen sosiaalisesta mediasta. Tehtävään kuuluisi valo-, ja videokuvauksen lisäksi editointia, mainosten tekoa ja hankkeen Instagramtilin (yokoristampere) hallinnointia. Toivomme hakijalta kokemusta edellä mainituista asioista ja reipasta asennetta työntekoon.

Palkka ja työn kesto

11,01€/h (viikossa töitä 20h)

Työ alkaa: maanantaina 1.6.2020

Työ päättyy: sunnuntaina 31.7.2020 tai 9.8.2020

Haku päättyy: 22.3.2020, tekijän valinta huhtikuun alussa.

Ennakkotehtävä

Haluamme nähdä minkälaisia kuvia tai videoita olet kuvannut tai editoinut. Mikäli olet tehnyt graafisia mainoksia, liitä näitä mukaan vapaamuotoiseen hakemukseesi. Markkinoi itseäsi meille niin kuin kesällä markkinoisit meidän hankettamme Tampereen nuorille.

Vapaamuotoiset hakemukset, vapaamuotoisella tyylillä – yhteystiedot alapuolella. Ole luova!

Yhteystiedot:

Kristian Ketola

045 885 7004

kristian.ketola@ymca.fi

https://ymcatampere.fi/hankkeet/yokoris/

IG: yokoristampere

Yökoris -toiminnan Facebook sivut

Helsingin, Turun ja Tampereen yhteinen Facebooksivu.
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

1 hour ago

Yökoris

HE FOR SHE🌪 Daniel pitää tärkeänä sitä, että yhä useammat tytöt löytävät tiensä koripallokentille.
⠀⠀⠀
”On hienoa nähdä, kuinka Yökoris on muutamassa vuodessa täyttynyt niin monista tytöistä ja naisista, jotka ottivat kentän haltuun ja näyttivät, että koripallo kuuluu kaikille. Koripallo tarvitsee vahvoja naisia roolimalleiksi rohkaisemaan lisää tyttöjä tavoittelemaan unelmiaan. Ei vain kentällä, mutta myös elämässä. Jatkakaa pyrkimistä kentille, hallituksiin, yliopistoihin ja kouluihin. Demokratian ja tasa-arvon periaatteet eivät ole mahdollisia ilman, että enemmän naisia miehittää nämä tilat. Olen erittäin iloinen saadessani jakaa Yökoris-perheen teidän kaikkien kanssa. Kiitos.”

This is Daniel. Daniel thinks basketball needs more girls to help us all to be better. Daniel is smart. Be like Daniel.

#HeForShe #yökorisgirls #Yökoris #YökorisHki
... See MoreSee Less

HE FOR SHE🌪 Daniel pitää tärkeänä sitä, että yhä useammat tytöt löytävät tiensä koripallokentille. ⠀⠀⠀ ”On hienoa nähdä, kuinka Yökoris on muutamassa vuodessa täyttynyt niin monista tytöistä ja naisista, jotka ottivat kentän haltuun ja näyttivät, että koripallo kuuluu kaikille. Koripallo tarvitsee vahvoja naisia roolimalleiksi rohkaisemaan lisää tyttöjä tavoittelemaan unelmiaan. Ei vain kentällä, mutta myös elämässä. Jatkakaa pyrkimistä kentille, hallituksiin, yliopistoihin ja kouluihin. Demokratian ja tasa-arvon periaatteet eivät ole mahdollisia ilman, että enemmän naisia miehittää nämä tilat. Olen erittäin iloinen saadessani jakaa Yökoris-perheen teidän kaikkien kanssa. Kiitos.” ⠀ This is Daniel. Daniel thinks basketball needs more girls to help us all to be better. Daniel is smart. Be like Daniel. #heforshe #yökorisgirls #yökoris #yökorishki

1 day ago

Yökoris

Ooops.... 🤯🤯😅🤣

#MemeMonday #Yökoris #YökorisHki
... See MoreSee Less

Ooops.... 🤯🤯😅🤣 #mememonday #yökoris #yökorishki

4 days ago

Yökoris

Yökoris Zone joka lauantai 19-22 Malmin Palloiluhallilla! Koripalloa, tanssia, Fun&Fit-treenejä ja muuta kivaa tekemistä, ihan ilmaiseksi. Sääntöjä noudattamalla ja ohjaajia kuuntelemalla mahdollistat sen, että pelejä järjestetään jatkossakin ⚡️Tervetuloa!!

Yökoris Zone every Saturday from 19 to 22 at Malmin Palloiluhalli! Pick-up basketball, dance, Fun&Fit -workouts and other fun stuff completely free. By following the rules and by listening to the TEAM staff members you help us arrange the games⚡️Welcome!!

#yökoris #yökorishki
... See MoreSee Less

Yökoris Zone joka lauantai 19-22 Malmin Palloiluhallilla! Koripalloa, tanssia, Fun&Fit-treenejä ja muuta kivaa tekemistä, ihan ilmaiseksi. Sääntöjä noudattamalla ja ohjaajia kuuntelemalla mahdollistat sen, että pelejä järjestetään jatkossakin ⚡️Tervetuloa!! Yökoris Zone every Saturday from 19 to 22 at Malmin Palloiluhalli! Pick-up basketball, dance, Fun&Fit -workouts and other fun stuff completely free. By following the rules and by listening to the TEAM staff members you help us arrange the games⚡️Welcome!! #yökoris #yökorishki
Lataa lisää

Yökoriksen työntekijät

Kristian Ketola

Hankekoordinaattori

Serge Tcheuffa

Yökoriksen ohjaaja

Joakim Gassama

Koripallovalmentaja, Yökoriksen ohjaaja

Cory

Yökoriksen apuohjaaja

Stephen

Yökoriksen apuohjaaja