Yökoris Tampere

Yökoriksen viikko-ohjelma, kevät 2020.

Mitä on Yökoris?

Yökoris on toimintamalli, jossa matalan kynnyksen liikunnan avulla pyritään tarjoamaan nuorille ja nuorille aikuisille ensisijaisesti mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Toiminnan toinen aspekti on mahdollisuus tarjota myös syvempää tukea sitä tarvitseville joko Yökoriksen omien verkostojen tai YMCA Tampereen eri palveluiden ja yhteistyötahojen kautta. Yökoris -hanke on saanut STEA:lta (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) kolmen vuoden rahoituksen vuosiksi 2019-2021.

 

Lyhyt historia: 

Yökoris-toimintamalli on saapunut Suomeen Saksasta, mutta malli on kopioitu pitkälti Yhdysvalloista. Suomessa Yökoris-toiminta käynnistyi vuonna 1998, kun Helsingin NMKY:n nuorisosihteeri Ilpo Laitinen innostui konseptista ja toi sen Suomeen. Yksinkertaistaen mallissa on kyse siitä, että nuorisotyöntekijä jalkautuu nuorten keskuuteen, eikä päinvastoin. Mallissa ohjaaja menee musiikkilaitteiden kanssa nuorten pariin sinne, missä on pelit käynnissä tai muuta nuorten toimintaa. Konseptissa oleellisista on aikuisen läsnäolo nuorten parissa.

Toiminta alkoi vuonna 1998 Kuutamokoripallo -nimisenä projektina VR:n makasiineilla Helsingissä. Toiminta järjestettiin aluksi iltaisin, josta juontaa myös vuonna 1999 käyttöön otettu nimi Yökoripallo, joka myöhemmin muutettiin Yökorikseksi. Vuosien saatossa tapahtumiin on tullut muitakin lajeja, kuin vain koripalloa, mutta nimi on silti säilytetty ennallaan. Tapahtumat voivat sisältää kaikkea liikunnallista aktiviteettia riippuen alueesta ja puitteista missä tapahtumaa vietetään. Pääasia on kuitenkin se, että osallistujat liikkuvat ja hyvät bileet saadaan pystyyn!

Vuoden 2018 alussa Yökoris-toiminta käynnistyi Turussa ja vuotta myöhemmin toiminta alkoi myös Tampereella, kun YMCA Tampere sai STEA:lta rahoituksen toiminnan toteuttamiseen.

 

(Lähde: Teemu Poussa – HELSINGIN NMKY:N YÖKORIS-TOIMINTAMALLI JA SOSIAALINEN PÄÄOMA -pro gradu-tutkielma.)

Kesätyö sisällöntuottajana?

Yökoris -hanke, etsii kesäksi sisällöntuottajaa, joka vastaisi hankkeen sosiaalisesta mediasta. Tehtävään kuuluisi valo-, ja videokuvauksen lisäksi editointia, mainosten tekoa ja hankkeen Instagramtilin (yokoristampere) hallinnointia. Toivomme hakijalta kokemusta edellä mainituista asioista ja reipasta asennetta työntekoon.

Palkka ja työn kesto

11,01€/h (viikossa töitä 20h)

Työ alkaa: maanantaina 1.6.2020

Työ päättyy: sunnuntaina 31.7.2020 tai 9.8.2020

Haku päättyy: 22.3.2020, tekijän valinta huhtikuun alussa.

Ennakkotehtävä

Haluamme nähdä minkälaisia kuvia tai videoita olet kuvannut tai editoinut. Mikäli olet tehnyt graafisia mainoksia, liitä näitä mukaan vapaamuotoiseen hakemukseesi. Markkinoi itseäsi meille niin kuin kesällä markkinoisit meidän hankettamme Tampereen nuorille.

Vapaamuotoiset hakemukset, vapaamuotoisella tyylillä – yhteystiedot alapuolella. Ole luova!

Yhteystiedot:

Kristian Ketola

045 885 7004

kristian.ketola@ymca.fi

https://ymcatampere.fi/hankkeet/yokoris/

IG: yokoristampere

Yökoris -toiminnan Facebook sivut

Helsingin, Turun ja Tampereen yhteinen Facebooksivu.
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

6 days ago

Yökoris

Community • Activity • Support

Yhdessä tästä kaikesta selvitään! Yökoris on yksi iso perhe, josta nähtiin tänään kivoja kuvia #seurapaitapäiväkotona -kampanjan kautta. Me haluttaisiin kuitenkin nähdä ja kuulla meidän yhteisöä entistä enemmän. Eilen testailtiin Olsin kanssa IG-livelähetystä ja suunniteltiinkin niitä pidettäväksi useammin! Käy stooreissa vastaamassa, mitä sä haluaisit nähdä meiltä jatkossa somessa!

Together we’re going to get through this all! Today we saw a glimpse of the Yökoris community through the #seurapaitapäiväkotona campaign, but we want to see more! We were testing IG-live yesterday with Olsi and are planning on going live more often. Let us know in our Instagram Stories what would you like to see from us in the future! #yökoris #yökorishki
... See MoreSee Less

Community • Activity • Support Yhdessä tästä kaikesta selvitään! Yökoris on yksi iso perhe, josta nähtiin tänään kivoja kuvia #seurapaitapäiväkotona -kampanjan kautta. Me haluttaisiin kuitenkin nähdä ja kuulla meidän yhteisöä entistä enemmän. Eilen testailtiin Olsin kanssa IG-livelähetystä ja suunniteltiinkin niitä pidettäväksi useammin! Käy stooreissa vastaamassa, mitä sä haluaisit nähdä meiltä jatkossa somessa! Together we’re going to get through this all! Today we saw a glimpse of the Yökoris community through the #seurapaitapäiväkotona campaign, but we want to see more! We were testing IG-live yesterday with Olsi and are planning on going live more often. Let us know in our Instagram Stories what would you like to see from us in the future! #yökoris #yökorishki

7 days ago

Yökoris

🦺31.3. vietetään Seurapaitapäivää kotona! Onko sinulla #seurasydän Yökoriksen uudella tai vanhalla logolla varustettuna? Vietä meidän kanssa #seurapaitapäiväkotona !

Osoita tukesi pukemalla oman seurasi paita päälle ja jakamalla kuvan hastageilla #seurapaitapäivä ja #seurapaitapäiväkotona ! Tämä on haaste varsinkin kaikille teille @yokorisknights @yokoristurku @yokoristampere 🔥 Innolla odotetaan kaikkien Yökorislaisten osallistumista kuvin ja videoin!

31.3. is the day to support the team you love from home! Seurapaitapäivä (team shirt day) challenges you to support your favorite team by wearing their gear.

Do you have something with the Yökoris logo, new or old? Post a photo or a video with the hashtags #seurapaitapäivä and #seurapaitapäiväkotona ! This is a challenge especially to @yokorisknights @yokoristampere @yokoristurku and we want to have as many people with Yökoris gear us possible🔥 Can’t wait to see your content!

#seurapaitapäivä #seurapaitapäiväkotona #seurasydän #yökoris #yökorishki @seurasydan
... See MoreSee Less

🦺31.3. vietetään Seurapaitapäivää kotona! Onko sinulla #seurasydän Yökoriksen uudella tai vanhalla logolla varustettuna? Vietä meidän kanssa #seurapaitapäiväkotona ! Osoita tukesi pukemalla oman seurasi paita päälle ja jakamalla kuvan hastageilla #seurapaitapäivä ja #seurapaitapäiväkotona ! Tämä on haaste varsinkin kaikille teille @yokorisknights @yokoristurku @yokoristampere 🔥 Innolla odotetaan kaikkien Yökorislaisten osallistumista kuvin ja videoin! 31.3. is the day to support the team you love from home! Seurapaitapäivä (team shirt day) challenges you to support your favorite team by wearing their gear. Do you have something with the Yökoris logo, new or old? Post a photo or a video with the hashtags #seurapaitapäivä and #seurapaitapäiväkotona ! This is a challenge especially to @yokorisknights @yokoristampere @yokoristurku and we want to have as many people with Yökoris gear us possible🔥 Can’t wait to see your content! #seurapaitapäivä #seurapaitapäiväkotona #seurasydän #yökoris #yökorishki @seurasydan

1 week ago

Yökoris

Koronauutisia tulee ihan jokaisesta uutiskanavasta ja mediasta, eikä oikein tiedä, mitä uskoa. Ihan kuin käsi oltaisiin pysäytetty juuri ennen kuin se osuu palloon, etkä tiedä, osuuko blokki vai ei. Mitä tehdä tässä uudessa tilanteessa? Oiva aika treenata itse, löytää uusi harrastus, nukkua pitkään ja nauttia etäopiskelun ja -työskentelyn moninaisista mahdollisuuksista...
⠀⠀⠀⠀⠀
Sinun ei kuitenkaan tarvitse tehdä yhtään mitään muuta, kuin mitä itse haluat ja mikä tuntuu juuri sinulle hyvältä. Joskus oma hyvinvointi on laitettava muiden asioiden edelle, ja varsinkin nyt globaalin kriisin aikana on muistettava ottaa huomioon läheisten todellinen koettu vointi, eikä vain se, miten he ovat saaneet aikaansa kulumaan. Erityisesti monille mielenterveysongelmista kärsiville tilanne voi oikeasti olla hankala, kun arkea rytmittäneet rutiinit ovat kaikki kadonneet ja tuntuu, kuin koko maailma olisi pysähtynyt.

Ei haittaa, vaikkei jaksaisi urheilla tai edes nousta sängystä. Äläkä käytä vapaata aikaa diettaamiseen. Pyydä apua kun siltä tuntuu ja luota kanssaihmisiin. Tue pienyrittäjiä ja pese kädet. Yhdessä selvitään.

Ole armollinen toisille ja etenkin itsellesi❤️
⠀⠀⠀⠀⠀
Feels like news about corona are all around and almost inescapable. Like a hand is paused just next to the ball and you don’t know whether it’s gonna hit the block or not. What to do with all of this new free time? Workout, find a new hobby, sleep well and work and study online...
⠀⠀⠀⠀⠀
The thing is that you don’t have to do any of these things or anything else, if you don’t feel like it. Sometimes the most important thing is to put yourself first and facing an international crisis is definitely a time for that. Rather asking how your loved ones have used their time, ask them how they really feel. The breaking of everyday routines can be hard especially for those suffering with mental illnesses. It can feel like the whole world has paused.

It’s not a big deal, if you don’t feel like doing sports, or even getting out of bed. Ask for help if needed and trust the ones you love. Support small businesses and wash your hands. We’re in this together. Love others and especially yourself.

#yökoris #yökorishki
... See MoreSee Less

Koronauutisia tulee ihan jokaisesta uutiskanavasta ja mediasta, eikä oikein tiedä, mitä uskoa. Ihan kuin käsi oltaisiin pysäytetty juuri ennen kuin se osuu palloon, etkä tiedä, osuuko blokki vai ei. Mitä tehdä tässä uudessa tilanteessa? Oiva aika treenata itse, löytää uusi harrastus, nukkua pitkään ja nauttia etäopiskelun ja -työskentelyn moninaisista mahdollisuuksista... ⠀⠀⠀⠀⠀ Sinun ei kuitenkaan tarvitse tehdä yhtään mitään muuta, kuin mitä itse haluat ja mikä tuntuu juuri sinulle hyvältä. Joskus oma hyvinvointi on laitettava muiden asioiden edelle, ja varsinkin nyt globaalin kriisin aikana on muistettava ottaa huomioon läheisten todellinen koettu vointi, eikä vain se, miten he ovat saaneet aikaansa kulumaan. Erityisesti monille mielenterveysongelmista kärsiville tilanne voi oikeasti olla hankala, kun arkea rytmittäneet rutiinit ovat kaikki kadonneet ja tuntuu, kuin koko maailma olisi pysähtynyt. Ei haittaa, vaikkei jaksaisi urheilla tai edes nousta sängystä. Äläkä käytä vapaata aikaa diettaamiseen. Pyydä apua kun siltä tuntuu ja luota kanssaihmisiin. Tue pienyrittäjiä ja pese kädet. Yhdessä selvitään. Ole armollinen toisille ja etenkin itsellesi❤️ ⠀⠀⠀⠀⠀ Feels like news about corona are all around and almost inescapable. Like a hand is paused just next to the ball and you don’t know whether it’s gonna hit the block or not. What to do with all of this new free time? Workout, find a new hobby, sleep well and work and study online... ⠀⠀⠀⠀⠀ The thing is that you don’t have to do any of these things or anything else, if you don’t feel like it. Sometimes the most important thing is to put yourself first and facing an international crisis is definitely a time for that. Rather asking how your loved ones have used their time, ask them how they really feel. The breaking of everyday routines can be hard especially for those suffering with mental illnesses. It can feel like the whole world has paused. It’s not a big deal, if you don’t feel like doing sports, or even getting out of bed. Ask for help if needed and trust the ones you love. Support small businesses and wash your hands. We’re in this together. Love others and especially yourself. #yökoris #yökorishki
Lataa lisää

Yökoriksen työntekijät

Kristian Ketola

Hankekoordinaattori

Serge Tcheuffa

Yökoriksen ohjaaja

Joakim Gassama

Koripallovalmentaja, Yökoriksen ohjaaja

Cory

Yökoriksen apuohjaaja

Stephen

Yökoriksen apuohjaaja