Yökoris Tampere

Yökoriksen viikko-ohjelma, kevät 2020.

Mitä on Yökoris?

Yökoris on toimintamalli, jossa matalan kynnyksen liikunnan avulla pyritään tarjoamaan nuorille ja nuorille aikuisille ensisijaisesti mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Toiminnan toinen aspekti on mahdollisuus tarjota myös syvempää tukea sitä tarvitseville joko Yökoriksen omien verkostojen tai YMCA Tampereen eri palveluiden ja yhteistyötahojen kautta. Yökoris -hanke on saanut STEA:lta (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) kolmen vuoden rahoituksen vuosiksi 2019-2021.

 

Lyhyt historia: 

Yökoris-toimintamalli on saapunut Suomeen Saksasta, mutta malli on kopioitu pitkälti Yhdysvalloista. Suomessa Yökoris-toiminta käynnistyi vuonna 1998, kun Helsingin NMKY:n nuorisosihteeri Ilpo Laitinen innostui konseptista ja toi sen Suomeen. Yksinkertaistaen mallissa on kyse siitä, että nuorisotyöntekijä jalkautuu nuorten keskuuteen, eikä päinvastoin. Mallissa ohjaaja menee musiikkilaitteiden kanssa nuorten pariin sinne, missä on pelit käynnissä tai muuta nuorten toimintaa. Konseptissa oleellisista on aikuisen läsnäolo nuorten parissa.

Toiminta alkoi vuonna 1998 Kuutamokoripallo -nimisenä projektina VR:n makasiineilla Helsingissä. Toiminta järjestettiin aluksi iltaisin, josta juontaa myös vuonna 1999 käyttöön otettu nimi Yökoripallo, joka myöhemmin muutettiin Yökorikseksi. Vuosien saatossa tapahtumiin on tullut muitakin lajeja, kuin vain koripalloa, mutta nimi on silti säilytetty ennallaan. Tapahtumat voivat sisältää kaikkea liikunnallista aktiviteettia riippuen alueesta ja puitteista missä tapahtumaa vietetään. Pääasia on kuitenkin se, että osallistujat liikkuvat ja hyvät bileet saadaan pystyyn!

Vuoden 2018 alussa Yökoris-toiminta käynnistyi Turussa ja vuotta myöhemmin toiminta alkoi myös Tampereella, kun YMCA Tampere sai STEA:lta rahoituksen toiminnan toteuttamiseen.

 

(Lähde: Teemu Poussa – HELSINGIN NMKY:N YÖKORIS-TOIMINTAMALLI JA SOSIAALINEN PÄÄOMA -pro gradu-tutkielma.)

Kesätyö sisällöntuottajana?

Yökoris -hanke, etsii kesäksi sisällöntuottajaa, joka vastaisi hankkeen sosiaalisesta mediasta. Tehtävään kuuluisi valo-, ja videokuvauksen lisäksi editointia, mainosten tekoa ja hankkeen Instagramtilin (yokoristampere) hallinnointia. Toivomme hakijalta kokemusta edellä mainituista asioista ja reipasta asennetta työntekoon.

Palkka ja työn kesto

11,01€/h (viikossa töitä 20h)

Työ alkaa: maanantaina 1.6.2020

Työ päättyy: sunnuntaina 31.7.2020 tai 9.8.2020

Haku päättyy: 22.3.2020, tekijän valinta huhtikuun alussa.

Ennakkotehtävä

Haluamme nähdä minkälaisia kuvia tai videoita olet kuvannut tai editoinut. Mikäli olet tehnyt graafisia mainoksia, liitä näitä mukaan vapaamuotoiseen hakemukseesi. Markkinoi itseäsi meille niin kuin kesällä markkinoisit meidän hankettamme Tampereen nuorille.

Vapaamuotoiset hakemukset, vapaamuotoisella tyylillä – yhteystiedot alapuolella. Ole luova!

Yhteystiedot:

Kristian Ketola

045 885 7004

kristian.ketola@ymca.fi

https://ymcatampere.fi/hankkeet/yokoris/

IG: yokoristampere

Yökoris -toiminnan Facebook sivut

Helsingin, Turun ja Tampereen yhteinen Facebooksivu.
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

3 days ago

Yökoris

Missä Yökoris oikein järjestetään?

Malmin Palloiluhalli, MPH, on liikunnan, urheilun ja harrastustoiminnan keskus, jossa tilaa riittää 3.200 neliömetriä!

1950-luvulla rakennettu teollisuuskiinteistö muokattiin urheilukäyttöön vuonna 1992. Hallista löytyy kolme kenttää, kuntosali, ryhmäliikuntatila, kamppailutila, toimistoja, bändihuoneita sekä kahvio.

#Yökoris #YökorisHki #malminpalloiluhalli
... See MoreSee Less

Missä Yökoris oikein järjestetään? Malmin Palloiluhalli, MPH, on liikunnan, urheilun ja harrastustoiminnan keskus, jossa tilaa riittää 3.200 neliömetriä! 1950-luvulla rakennettu teollisuuskiinteistö muokattiin urheilukäyttöön vuonna 1992. Hallista löytyy kolme kenttää, kuntosali, ryhmäliikuntatila, kamppailutila, toimistoja, bändihuoneita sekä kahvio. #yökoris #yökorishki #malminpalloiluhalli

4 days ago

Yökoris

Tunnelmia viime vuoden Spring Leaguesta💙 Tänä vuonna turnaus järjestetään Turussa, vielä viikko aikaa ilmoittautua mukaan @yokoristurku biossa!

Memories from last year’s Spring League🏀 This year the tournament is played in Turku, still one week to register in @yokoristurku bio! See u there.

#tbt #springleague #basketball #basketballtournament #yökoris #yökorishki #yökoristurku
... See MoreSee Less

Tunnelmia viime vuoden Spring Leaguesta💙 Tänä vuonna turnaus järjestetään Turussa, vielä viikko aikaa ilmoittautua mukaan @yokoristurku biossa! Memories from last year’s Spring League🏀 This year the tournament is played in Turku, still one week to register in @yokoristurku bio! See u there. #tbt #springleague #basketball #basketballtournament #yökoris #yökorishki #yökoristurku

5 days ago

Yökoris

#wewednesday ❤️ Olemme Helsingin NMKY ja meistä on moneksi. Tänään esittelyssä @hnmkytaekwondo Helsingin NMKY:n kamppailutoiminnassa harrastaa yli 300 lasta, nuorta ja aikuista taekwondoa ja kuntonyrkkeilyä. Taekwondo sopii kaikenikäisille ja ryhmiä on 5-vuotiaista alkaen, yhteisiä ryhmiä perheille sekä oma +40-vuotiaiden ryhmä. Kuntonyrkkeilyä harrastavat +12-vuotiaat nuoret ja aikuiset. Tänä vuonna voitimme taekwondossa Suomen otteluliigan, kiitos aktiivisten kisaajiemme. Toimintamme on saanut paljon palautetta erityisesti hyvästä yhteishengestä, yhteisöllisyydestä ja mukavista ohjaajista. Mottonamme onkin, että oppiminen onnistuu parhaiten kannustavassa ja positiivisessa ilmapiirissä. Meidän treeneihimme voi tulla mukaan milloin vain. Lajien aloittaminen ei vaadi aiempaa kokemusta eikä erityistä liikuntataustaa tai kuntoa. Niin kunto kuin lajitaidot kehittyvät kyllä harrastuksen myötä. Teemme myös paljon yhteistyötä muiden seuramme toimintojen ja muiden yhteistyötahojen kanssa, meillä on mm. koripallo- ja jalkapallojoukkueiden taekwondo-oheisharjoituksia, Santahaminan kamppailukerho, soveltavaa taekwondoa, nuorten Kick'n'Chill-kerho sekä paljon leirejä, matkoja ja muuta mukavaa puuhaa eri ikäisille ja yhdessä koko perheelle. Tervetuloa mukaan! Ota yhteyttä @hnmkytaekwondo tai sarianne.nordberg(at)hnmky.fi
#hnmky #merkitystäelämään #hnmkytaekwondo
#hnmkykoripallo
#ymcabasketball
#ymca
... See MoreSee Less

#wewednesday ❤️ Olemme Helsingin NMKY ja meistä on moneksi. Tänään esittelyssä @hnmkytaekwondo Helsingin NMKY:n kamppailutoiminnassa harrastaa yli 300 lasta, nuorta ja aikuista taekwondoa ja kuntonyrkkeilyä. Taekwondo sopii kaikenikäisille ja ryhmiä on 5-vuotiaista alkaen, yhteisiä ryhmiä perheille sekä oma +40-vuotiaiden ryhmä. Kuntonyrkkeilyä harrastavat +12-vuotiaat nuoret ja aikuiset. Tänä vuonna voitimme taekwondossa Suomen otteluliigan, kiitos aktiivisten kisaajiemme. Toimintamme on saanut paljon palautetta erityisesti hyvästä yhteishengestä, yhteisöllisyydestä ja mukavista ohjaajista. Mottonamme onkin, että oppiminen onnistuu parhaiten kannustavassa ja positiivisessa ilmapiirissä. Meidän treeneihimme voi tulla mukaan milloin vain. Lajien aloittaminen ei vaadi aiempaa kokemusta eikä erityistä liikuntataustaa tai kuntoa. Niin kunto kuin lajitaidot kehittyvät kyllä harrastuksen myötä. Teemme myös paljon yhteistyötä muiden seuramme toimintojen ja muiden yhteistyötahojen kanssa, meillä on mm. koripallo- ja jalkapallojoukkueiden taekwondo-oheisharjoituksia, Santahaminan kamppailukerho, soveltavaa taekwondoa, nuorten KicknChill-kerho sekä paljon leirejä, matkoja ja muuta mukavaa puuhaa eri ikäisille ja yhdessä koko perheelle. Tervetuloa mukaan! Ota yhteyttä @hnmkytaekwondo tai sarianne.nordberg(at)hnmky.fi #HNMKY #merkitystäelämään #hnmkytaekwondo #hnmkykoripallo #ymcabasketball #ymca
Lataa lisää

Yökoriksen työntekijät

Kristian Ketola

Hankekoordinaattori

Serge Tcheuffa

Yökoriksen ohjaaja

Joakim Gassama

Koripallovalmentaja, Yökoriksen ohjaaja

Cory

Yökoriksen apuohjaaja

Stephen

Yökoriksen apuohjaaja