Yökoris Tampere

Yökoriksen viikko-ohjelma, kesä 2020.

Mitä on Yökoris?

Yökoris on toimintamalli, jossa matalan kynnyksen liikunnan avulla pyritään tarjoamaan nuorille ja nuorille aikuisille ensisijaisesti mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Toiminnan toinen aspekti on mahdollisuus tarjota myös syvempää tukea sitä tarvitseville joko Yökoriksen omien verkostojen tai YMCA Tampereen eri palveluiden ja yhteistyötahojen kautta. Yökoris -hanke on saanut STEA:lta (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) kolmen vuoden rahoituksen vuosiksi 2019-2021.

 

Lyhyt historia: 

Yökoris-toimintamalli on saapunut Suomeen Saksasta, mutta malli on kopioitu pitkälti Yhdysvalloista. Suomessa Yökoris-toiminta käynnistyi vuonna 1998, kun Helsingin NMKY:n nuorisosihteeri Ilpo Laitinen innostui konseptista ja toi sen Suomeen. Yksinkertaistaen mallissa on kyse siitä, että nuorisotyöntekijä jalkautuu nuorten keskuuteen, eikä päinvastoin. Mallissa ohjaaja menee musiikkilaitteiden kanssa nuorten pariin sinne, missä on pelit käynnissä tai muuta nuorten toimintaa. Konseptissa oleellisista on aikuisen läsnäolo nuorten parissa.

Toiminta alkoi vuonna 1998 Kuutamokoripallo -nimisenä projektina VR:n makasiineilla Helsingissä. Toiminta järjestettiin aluksi iltaisin, josta juontaa myös vuonna 1999 käyttöön otettu nimi Yökoripallo, joka myöhemmin muutettiin Yökorikseksi. Vuosien saatossa tapahtumiin on tullut muitakin lajeja, kuin vain koripalloa, mutta nimi on silti säilytetty ennallaan. Tapahtumat voivat sisältää kaikkea liikunnallista aktiviteettia riippuen alueesta ja puitteista missä tapahtumaa vietetään. Pääasia on kuitenkin se, että osallistujat liikkuvat ja hyvät bileet saadaan pystyyn!

Vuoden 2018 alussa Yökoris-toiminta käynnistyi Turussa ja vuotta myöhemmin toiminta alkoi myös Tampereella, kun YMCA Tampere sai STEA:lta rahoituksen toiminnan toteuttamiseen.

 

(Lähde: Teemu Poussa – HELSINGIN NMKY:N YÖKORIS-TOIMINTAMALLI JA SOSIAALINEN PÄÄOMA -pro gradu-tutkielma.)

Yökoris -toiminnan Facebook sivut

Helsingin, Turun ja Tampereen yhteinen Facebooksivu.
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

23 hours ago

Yökoris

GIRLS CAN DO ANYTHING💪🏽 Tytöille tarkoitetut pelit tiistaisin Puotilassa kello 17 alkaen💘⛹🏽‍♀️Klaavunpolku 2. Tervetuloa!

Every Tuesday is Girls’ Day in Yökoris👧🏽🏀 Basketball games especially for girls every Tuesday in Puotila (Klaavunpolku 2) starting at 5PM. Welcome girls!💘#yökoris #yökorishki #yökorisgirls @ Puotila
... See MoreSee Less

2 days ago

Yökoris

Yökoris käynnistyy tänä kesänä myös Oulussa. Ensimmäinen tapahtuma 11.6.2020 Kuusisaaren katukoriskentällä. Tänä kesänä löydät meidät Kuusisaaresta ja ympäri Oulua eri kentiltä. Ota myös meidän instagram @yokorisoulu seurantaan, niin tiedät missä mennään.

Yökoris summer starts also in Oulu. Our first event will be 11.6.2020 at Kuusisaari street basketball court. This summer we have events in Kuusisaari and other locations around Oulu. Follow us in Instagram @yokorisoulu and you will know where to find us.
... See MoreSee Less

Yökoris käynnistyy tänä kesänä myös Oulussa. Ensimmäinen tapahtuma 11.6.2020 Kuusisaaren katukoriskentällä. Tänä kesänä löydät meidät Kuusisaaresta ja ympäri Oulua eri kentiltä. Ota myös meidän instagram @yokorisoulu seurantaan, niin tiedät missä mennään. Yökoris summer starts also in Oulu. Our first event will be 11.6.2020 at Kuusisaari street basketball court. This summer we have events in Kuusisaari and other locations around Oulu. Follow us in Instagram @yokorisoulu and you will know where to find us.

2 days ago

Yökoris

Yökoris on nyt jälleen täällä ja niin ovat meemitkin! Muistakaa huomioida tarkentuneet hygieniaohjeet kentällä, sekä tietenkin pitää hauskaa😜
⠀⠀⠀⠀
Yökoris Summer is finally here and so are the memes! Remember to pay attention to the hygiene directions, and of course have fun😜 #Yökoris #YökorisHki
... See MoreSee Less

Yökoris on nyt jälleen täällä ja niin ovat meemitkin! Muistakaa huomioida tarkentuneet hygieniaohjeet kentällä, sekä tietenkin pitää hauskaa😜 ⠀⠀⠀⠀ Yökoris Summer is finally here and so are the memes! Remember to pay attention to the hygiene directions, and of course have fun😜 #yökoris #yökorishki
Lataa lisää

Yökoriksen työntekijät

Kristian Ketola

Hankekoordinaattori

Serge Tcheuffa

Yökoriksen ohjaaja

Joakim Gassama

Koripallovalmentaja, Yökoriksen ohjaaja

Cory

Yökoriksen apuohjaaja

Stephen

Yökoriksen apuohjaaja

Ville

Sisällöntuottaja