Yökoris Tampere

Mitä on Yökoris?

Yökoris on toimintamalli, jossa matalan kynnyksen liikunnan avulla pyritään tarjoamaan nuorille ja nuorille aikuisille ensisijaisesti mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Toiminnan toinen aspekti on mahdollisuus tarjota myös syvempää tukea sitä tarvitseville joko Yökoriksen omien verkostojen tai YMCA Tampereen eri palveluiden ja yhteistyötahojen kautta. Yökoris -hanke on saanut STEA:lta (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) kolmen vuoden rahoituksen vuosiksi 2019-2021.

 

Lyhyt historia: 

Yökoris-toimintamalli on saapunut Suomeen Saksasta, mutta malli on kopioitu pitkälti Yhdysvalloista. Suomessa Yökoris-toiminta käynnistyi vuonna 1998, kun Helsingin NMKY:n nuorisosihteeri Ilpo Laitinen innostui konseptista ja toi sen Suomeen. Yksinkertaistaen mallissa on kyse siitä, että nuorisotyöntekijä jalkautuu nuorten keskuuteen, eikä päinvastoin. Mallissa ohjaaja menee musiikkilaitteiden kanssa nuorten pariin sinne, missä on pelit käynnissä tai muuta nuorten toimintaa. Konseptissa oleellisista on aikuisen läsnäolo nuorten parissa.

Toiminta alkoi vuonna 1998 Kuutamokoripallo -nimisenä projektina VR:n makasiineilla Helsingissä. Toiminta järjestettiin aluksi iltaisin, josta juontaa myös vuonna 1999 käyttöön otettu nimi Yökoripallo, joka myöhemmin muutettiin Yökorikseksi. Vuosien saatossa tapahtumiin on tullut muitakin lajeja, kuin vain koripalloa, mutta nimi on silti säilytetty ennallaan. Tapahtumat voivat sisältää kaikkea liikunnallista aktiviteettia riippuen alueesta ja puitteista missä tapahtumaa vietetään. Pääasia on kuitenkin se, että osallistujat liikkuvat ja hyvät bileet saadaan pystyyn!

Vuoden 2018 alussa Yökoris-toiminta käynnistyi Turussa ja vuotta myöhemmin toiminta alkoi myös Tampereella, kun YMCA Tampere sai STEA:lta rahoituksen toiminnan toteuttamiseen.

 

(Lähde: Teemu Poussa – HELSINGIN NMKY:N YÖKORIS-TOIMINTAMALLI JA SOSIAALINEN PÄÄOMA -pro gradu-tutkielma.)

Tarkemmat aikataulut löytyvät yökoriksen Instagram-tililtä.

Yökoriksen Instagram-tili

Yökoris -toiminnan Facebook sivut

Helsingin, Turun ja Tampereen yhteinen Facebooksivu.
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

14 hours ago

Yökoris

YÖKORIS GRANDE FINALE

Yökoris-kesän viimeinen tapahtuma pidetään maanantaina 10.8. Hietsussa! Tervetuloa!

The last event of Yökoris summer 2020 will be held in Hietalahti beach on Monday 10th of August. Join us 17-21🙌🏽
⠀⠀⠀
aikataulu / schedule
17.00 🏀 & 🏐 start
18.00 mixed 2 vs 2 basketball tournament
19.00 3 points shooting competition

Good prizes! Join us!

#yökoris #yökorishki
... See MoreSee Less

YÖKORIS GRANDE FINALE Yökoris-kesän viimeinen tapahtuma pidetään maanantaina 10.8. Hietsussa! Tervetuloa! The last event of Yökoris summer 2020 will be held in Hietalahti beach on Monday 10th of August. Join us 17-21🙌🏽 ⠀⠀⠀ aikataulu / schedule 17.00 🏀 & 🏐 start 18.00 mixed 2 vs 2 basketball tournament 19.00 3 points shooting competition Good prizes! Join us! #yökoris #yökorishki

3 days ago

Yökoris

🧨YÖKORIS DIVE IN FIVE🧨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hyvää perjantaita! Tänään saamme fiilistellä Yökoriksen pitkäaikaisen pelurin Tarmon soittolistaa! @tarmorista⚡️Linkit biiseihin myös meidän IG storyssa!

Yökoris Dive in Five - song recommendations from our friends. This week you can enjoy music picked by Tarmo Rista @tarmorista ! Tarmo is one of our OG members💪🏽His top 5 songs can also be found on our stories!
⠀⠀⠀⠀⠀
🔉JVG - Mist sä tuut?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔉Kendrick Lamaar - m.A.A.d city
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔉S.Pri Noir - Chico
⠀⠀⠀
🔉Cavallani & Shorty - 16v
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔉Jay Z - Moment of Clarity
⠀⠀⠀⠀
#hnmky #yökoris #yökorishki #yökorisdiveinfive
... See MoreSee Less

🧨YÖKORIS DIVE IN FIVE🧨 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hyvää perjantaita! Tänään saamme fiilistellä Yökoriksen pitkäaikaisen pelurin Tarmon soittolistaa! @tarmorista⚡️Linkit biiseihin myös meidän IG storyssa! Yökoris Dive in Five - song recommendations from our friends. This week you can enjoy music picked by Tarmo Rista @tarmorista ! Tarmo is one of our OG members💪🏽His top 5 songs can also be found on our stories! ⠀⠀⠀⠀⠀ 🔉JVG - Mist sä tuut? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🔉Kendrick Lamaar - m.A.A.d city ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🔉S.Pri Noir - Chico ⠀⠀⠀ 🔉Cavallani & Shorty - 16v ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🔉Jay Z - Moment of Clarity ⠀⠀⠀⠀ #hnmky #yökoris #yökorishki #yökorisdiveinfive

3 days ago

Yökoris

Hietsun kenttä on valmis! Mennään siis sinne Brahen kentän sijaan. Pelit kello 18-22, TERVETULOA!

The court in Hietsu is finally ready, so we’re playing there today instead of Brahenkenttä! Join us 18-22, WELCOME!!

#yökoris #yökorishki
... See MoreSee Less

Hietsun kenttä on valmis! Mennään siis sinne Brahen kentän sijaan. Pelit kello 18-22, TERVETULOA! The court in Hietsu is finally ready, so we’re playing there today instead of Brahenkenttä! Join us 18-22, WELCOME!! #yökoris #yökorishki
Lataa lisää

Yökoriksen työntekijät

Kristian Ketola

Hankekoordinaattori

Serge Tcheuffa

Ohjaaja

Joakim Gassama

Ohjaaja

Cory

Apuohjaaja

Stephen

Apuohjaaja

Ville

Sisällöntuottaja