Mitä on Yökoris?

Yökoris on toimintamalli, jossa matalan kynnyksen liikunnan avulla pyritään tarjoamaan nuorille ja nuorille aikuisille ensisijaisesti mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Toiminnan toinen aspekti on mahdollisuus tarjota myös syvempää tukea sitä tarvitseville joko Yökoriksen omien verkostojen tai YMCA Tampereen eri palveluiden ja yhteistyötahojen kautta. Yökoris -hanke on saanut STEA:lta (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) kolmen vuoden rahoituksen vuosiksi 2019-2021.

 

Lyhyt historia: 

Yökoris-toimintamalli on saapunut Suomeen Saksasta, mutta malli on kopioitu pitkälti Yhdysvalloista. Suomessa Yökoris-toiminta käynnistyi vuonna 1998, kun Helsingin NMKY:n nuorisosihteeri Ilpo Laitinen innostui konseptista ja toi sen Suomeen. Yksinkertaistaen mallissa on kyse siitä, että nuorisotyöntekijä jalkautuu nuorten keskuuteen, eikä päinvastoin. Mallissa ohjaaja menee musiikkilaitteiden kanssa nuorten pariin sinne, missä on pelit käynnissä tai muuta nuorten toimintaa. Konseptissa oleellisista on aikuisen läsnäolo nuorten parissa.

Toiminta alkoi vuonna 1998 Kuutamokoripallo -nimisenä projektina VR:n makasiineilla Helsingissä. Toiminta järjestettiin aluksi iltaisin, josta juontaa myös vuonna 1999 käyttöön otettu nimi Yökoripallo, joka myöhemmin muutettiin Yökorikseksi. Vuosien saatossa tapahtumiin on tullut muitakin lajeja, kuin vain koripalloa, mutta nimi on silti säilytetty ennallaan. Tapahtumat voivat sisältää kaikkea liikunnallista aktiviteettia riippuen alueesta ja puitteista missä tapahtumaa vietetään. Pääasia on kuitenkin se, että osallistujat liikkuvat ja hyvät bileet saadaan pystyyn!

Vuoden 2018 alussa Yökoris-toiminta käynnistyi Turussa ja vuotta myöhemmin toiminta alkoi myös Tampereella, kun YMCA Tampere sai STEA:lta rahoituksen toiminnan toteuttamiseen.

 

(Lähde: Teemu Poussa – HELSINGIN NMKY:N YÖKORIS-TOIMINTAMALLI JA SOSIAALINEN PÄÄOMA -pro gradu-tutkielma.)

Yökoris -toiminnan Facebook sivut

Helsingin, Turun ja Tampereen yhteinen Facebooksivu.
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

14 hours ago

Yökoris

GIRLS CAN!⛹🏽‍♀️Katso millaisella kaukoheitolla @dearicamarie saattoi joukkueensa @lvaces WNBA:n semifinaaleihin😍😍
.
@dearicamarie shut the gym down with her heave from distance to propel the @lvaces to the #WNBAPlayoffs semifinals😍😍repost from @wnba
.
#yökorisgirls #yökoris #yökorishki
... See MoreSee Less

2 days ago

Yökoris

2K lags in real life 😂 Tag a friend who shoots like this 🥵
repost from @shescreamdarius

#mememonday #yökoris #yökorishki
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Wait time out, he sed what wit it

Omega Paulo

Lol, not even close hahahaha

OlsiYökoris...

Patrick Ilomäki

Stefan 😜😂😂💋

View more comments

1 week ago

Yökoris

GIRLS CAN! 💛

Toissayönä nähtiin @wnba historiaa, kun @kelz_hoop pussitti YHDEKSÄN kolmen pisteen heittoa yhden #wnba ottelun aikana 😳😍🔥 Pystyisitkö sinä samaan?

The night before last we saw @kelz_hoop breaking records by scoring NINE three-pointers during one #wnba game 😳😍🔥Could you do the same?
🎶”Buckets” by @magicxjordan

#yökorisgirls #yökoris #yökorishki
... See MoreSee Less

Lataa lisää

Yökoriksen työntekijät

Kristian Ketola

Hankekoordinaattori

Serge Tcheuffa

Yökoriksen ohjaaja

Joakim Gassama

Koripallovalmentaja, Yökoriksen ohjaaja

Cory

Yökoriksen apuohjaaja

Stephen

Yökoriksen apuohjaaja