Yökoris Tampere

Mitä on Yökoris?

Yökoris on toimintamalli, jossa matalan kynnyksen liikunnan avulla pyritään tarjoamaan nuorille ja nuorille aikuisille ensisijaisesti mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Toiminnan toinen aspekti on mahdollisuus tarjota myös syvempää tukea sitä tarvitseville joko Yökoriksen omien verkostojen tai YMCA Tampereen eri palveluiden ja yhteistyötahojen kautta. Yökoris -hanke on saanut STEA:lta (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) kolmen vuoden rahoituksen vuosiksi 2019-2021.

Lyhyt historia: 

Yökoris-toimintamalli on saapunut Suomeen Saksasta, mutta malli on kopioitu pitkälti Yhdysvalloista. Suomessa Yökoris-toiminta käynnistyi vuonna 1998, kun Helsingin NMKY:n nuorisosihteeri Ilpo Laitinen innostui konseptista ja toi sen Suomeen. Yksinkertaistaen mallissa on kyse siitä, että nuorisotyöntekijä jalkautuu nuorten keskuuteen, eikä päinvastoin. Mallissa ohjaaja menee musiikkilaitteiden kanssa nuorten pariin sinne, missä on pelit käynnissä tai muuta nuorten toimintaa. Konseptissa oleellisista on aikuisen läsnäolo nuorten parissa.

Toiminta alkoi vuonna 1998 Kuutamokoripallo -nimisenä projektina VR:n makasiineilla Helsingissä. Toiminta järjestettiin aluksi iltaisin, josta juontaa myös vuonna 1999 käyttöön otettu nimi Yökoripallo, joka myöhemmin muutettiin Yökorikseksi. Vuosien saatossa tapahtumiin on tullut muitakin lajeja, kuin vain koripalloa, mutta nimi on silti säilytetty ennallaan. Tapahtumat voivat sisältää kaikkea liikunnallista aktiviteettia riippuen alueesta ja puitteista missä tapahtumaa vietetään. Pääasia on kuitenkin se, että osallistujat liikkuvat ja hyvät bileet saadaan pystyyn!

Vuoden 2018 alussa Yökoris-toiminta käynnistyi Turussa ja vuotta myöhemmin toiminta alkoi myös Tampereella, kun YMCA Tampere sai STEA:lta rahoituksen toiminnan toteuttamiseen.

(Lähde: Teemu Poussa – HELSINGIN NMKY:N YÖKORIS-TOIMINTAMALLI JA SOSIAALINEN PÄÄOMA -pro gradu-tutkielma.)

Tarkemmat aikataulut löytyvät yökoriksen Instagram-tililtä.

Yökoriksen Instagram-tili

Viime viikon lauantaina pääsimme pelaamaan koripalloa Kauppi Sports Centerille. Tämän viikon lauantaina pääsemme taas sinne pelaamaan koripalloa ja futsalia klo 19:00-22:00. Tässä on lyhyt video lauantailta.

@nuortentreenit @kauppicenter

#ymcatampere #yökoristampere #kauppisportscenter #tampere #slowmotion #basketball #koripallo
...

Lauantaina 14.5. pääsemme taas pelaamaan Kauppi Sports Centerille koripalloa ja futsalia klo 19:00-22:00. Tule mukaan pelaamaan.

@nuortentreenit @kauppicenter

#ymcatampere #yökoristampere #nuortentreenit #kauppisportscenter #koripallo #futsal #tampere
...

Viime lauantaina Nokialla pelattiin 3x3 turnauksessa. Tässä on videokooste siltä päivältä.

@3x3nokia

#ymcatampere #yökoristampere #3x3 #3x3nokia #nokia #koripallo #basketball
...

Lauantaina 16.4.2022 klo 14:00-18:00 Nokialla on 3x3 turnaus.

Pääset Nokialle bussilinja 70:llä sekä junalla. Lauantaina Keskustori K pysäkiltä lähtee linja 70B klo 12:40 ja on perillä Nokia D pysäkillä klo 13:15. Klo 13:09 lähtee Keskustori K pysäkiltä linja 70A ja on perillä Nokia D pysäkillä 13:45.

Mutta muista katsoa itsellesi sopiva vuoro ja muista, että turnaukseen ilmoittautuminen alkaa 13:30 ja päättyy 14:00.

@3x3nokia

#ymcatampere #yökoristampere #nokia3x3 #nokia #3x3basketball #koripallo
...

Yökoris -toiminnan Facebook sivut

Helsingin, Turun ja Tampereen yhteinen Facebooksivu.
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Error: Unsupported get request. Object with ID 'posts' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException

Yökoriksen työntekijät

Kristian Ketola

Hankekoordinaattori

Serge Tcheuffa

Ohjaaja

Joakim Gassama

Ohjaaja

Cory

Apuohjaaja

Stephen

Apuohjaaja